Leesmateriaal voor mensen die houden van het kampeerleven

Door onze fijne samenwerking met Norsk Bobil og Caravan Club we kunnen spannende artikelen publiceren die worden gepubliceerd in hun ledenmagazine. De artikelen van NBCC zullen pas na de verspreiding van het ledenmagazine nog enige tijd digitaal beschikbaar zijn. Het lidmaatschapsmagazine en een aantal andere voordelen die u gemakkelijk kunt verkrijgen door te blijven lid van de grootste en oudste belangenorganisatie van Noorwegen voor u met een camper of caravan.

Tekst en foto: Sven Furuly
Motorhome and Caravan magazine, No. 5 oktober

Goed nieuws bij Groupe Pilote

Det er bobilmerket Pilote som er selve hjørnesteinen i det franske industrikonsernet som i dag teller en rekke velkjente merker innen bransjen. Om vi skal trekke frem to andre viktige navn innenfor Groupe Pilote må det være Frankia og Le Voyaguer.

En av de største nyhetene fra Groupe Pilote på den internasjonale bransjeutstillingen i Düsseldorf var lanseringen av det helt nye merket Joa Camp. Det har fått en grundig omtale i en annen artikkel i denne utgaven av Bobil & Caravan Magasinet. Gruppen teller imidlertid hele sju ulike varemerker, og for nordmenn er det merkene Pilote, Frankia og Le Voyaguer som har tradisjoner i det norske markedet. Pilote ble etablert allerede i 1962 og Frankia i 1960, mens det eksklusive Le Voyaguer blir som en ungdom å regne, med feiring av sitt 40-års jubileum i 2020. Gruppen omsetter samlet for langt over 300 millioner euro årlig, og målet for 2022 er en produksjon på samlet 8000 enheter fordelt på gruppens ulike merker.

Nieuwe plattegrond

Pilote med to interessante nyheter, der den største kanskje er knyttet til den minste van-baserte bobilserien. Med utgangspunkt i en Fiat Ducato med høyt tak har Pilote med modellen V 633M skapt en helt ny planløsning i denne kategorien bobiler. I salongen er det god plass til fire personer, mens det store området i hekken gir både lett adgang til flere skap og/eller gir et stort bagasjerom. Hemmeligheten er den elektrisk manøvrerte senkesengen (fullverdig dobbeltseng) som er plassert oppe under taket når den ikke er i bruk. Nyheten blant de delintegrerte modellene er den kompakte P 696U. Med sin U-formede salong i hekken har den spiseplass til seks og et stort åpent kjøkken i tilknytning til dette området. Bad og dusj er plassert mellom salongen og førersetene. En utradisjonell løsning, men med sine fire soveplasser kan dette være en fin layout for mange kjøpere.

Frankia – større program med Yucon

Merket, som ble etablert i Tyskland, ble overtatt av franske Pilote i 1985, og siden dette har det vært mange likhetstrekk mellom de to merkene. Van-serien fra merket bærer navnet Yukon og har hittil vært basert på mekanikk fra Mercedes-Benz. Fra 2020 tok Groupe Pilote i større grad bruk av Fiat Ducato i sine merker, og de fire nye Yukon modellene for 2022 er alle basert på mekanikk fra Fiat, men flere av disse vil alternativt kunne leveres med drivlinjer fra Mercedes-Benz. Stikkord for Yukon er fleksible sengeløsninger og smarte bad.

Le Voyageur

Med sine drivlinjer fra Mercedes Benz byr dette merket på alt som skal til for å bli definert inn i den mest eksklusive delen av bobil-markedet. Interiørene er preget av gode og gjennomtenkte løsninger kombinert med utsøkte materialvalg. To-fargede tekstiler, kontrastfylte (eller ton-i ton) veggtepper og en stor omsorg for detaljer gjør Le Voyageur til en egenartet opplevelse. I Düsseldorf kunne publikum glede seg over en helt ny «Heritage» serie med mange nye designelementer i både innredning og eksteriør. De to modellene, på henholdsvis 7.9 og 8.7 meter har et raust hovedsoverom og en drøm av et baderom.

Laten we je een fooi geven

Registreer u hier en ontvang een kennisgeving terwijl we nog spannender leesmateriaal publiceren.

Noorwegen Oost-West