Leesmateriaal voor mensen die houden van het kampeerleven

Door onze fijne samenwerking met Norsk Bobil og Caravan Club we kunnen spannende artikelen publiceren die worden gepubliceerd in hun ledenmagazine. De artikelen van NBCC zullen pas na de verspreiding van het ledenmagazine nog enige tijd digitaal beschikbaar zijn. Het lidmaatschapsmagazine en een aantal andere voordelen die u gemakkelijk kunt verkrijgen door te blijven lid van de grootste en oudste belangenorganisatie van Noorwegen voor u met een camper of caravan.

Tekst: Sven Furuly, Foto: Amp.net
Motorhome and Caravan magazine, december 8

Hobby lanceert nieuw: Het Beachy concept komt ook als camper

Tidligere i 2021 lanserte Hobby et helt nytt campingvogn-konsept, inspirert av strandliv og det maritime miljøet ved Tysklands kystlinje mot både Nordsjøen og Østersjøen. Nå kommer den første Beachy bobilen.

De to havområdene knyttes sammen med en kanal, og ikke langt nord for denne finner vi Danmark. Kystlinjene – enten de vender mot vest eller øst – er temmelig like. En vandring i strandkanten gir nærhet til naturen og elementene. Sand, vind, forblåste vekster, drivved og lukten av hav. For den unge danske designeren Anne Halskov var dette et bakteppe for utformingen av en helt ny campingvogn-serie for tyske Hobby. Målet var å se på campingvogn-livet med helt nye øyne. Tiltrekke seg en mer ungdommelig kundegruppe der det enkle og lettvinte skulle prioriteres fremfor høy komfort. De tre nye modellene, men sitt nye merkenavn Beachy, presenterte vi i Bobil & Caravan Magasinet nummer 3, og verdenspremieren var på den store messen i Düsseldorf tidlig i høst.

Eventyrlig mottakelse

Mottakelsen har vært eventyrlig, og interessen for campingvognene med et innvendig design som en stor strandkurv, har overgått alle forventninger.  Allerede ved lanseringen av Beachy-konseptet lå det en bobil, skapt over de samme elementene, i kortene. En kompakt og forholdsvis rimelig van-basert utgave var det logiske valget. Med utgangspunkt i en Citroën Jumper ble Beachy Van 540 presentert for publikum – med tildekkede vinduer og begrenset adgang til å se den 5,4 meter lange bobilens interiør. Igjen er det tankene til Anne Halskov som gjør Beachy til noe helt spesielt. Mange steder ved den danske og tyske kysten er det tillatt å kjøre helt ned på stranden, og dette gir føringer for bobilens innredning. Helt bakerst finner vi en sittegruppe med langsgående benker som kan gjøres om til en sittegruppe. Dermed kan utsikten, eller kanskje en vakker solnedgang, nytes med de to store bakdørene åpne. Ytterligere to soveplasser er tilgjengelig under det store hevetaket.

Forsvunnet baderom

På samme måte som i Beachy campingvognene er baderommet forsvunnet. Tilbake står et kjøkken med en 19 liters vanntank og en tilsvarende gråvannstank. Selve vasken er lagd i edelstål – og stor nok til å gjennomføre en «kattevask». Et bærbart «Porta-potti» toalett inngår også som en del av standardutstyret, og dermed er egentlig alt man behøver for et campingliv, der sjøen er ditt badekar, til stede. Matlaging forgår på gassdrevne kokebluss og et kjøleskap på 70 liter sørger for å holde mat og drikke kjølig. Skulle det være behov for oppvarming av bobilen – om penværet skulle svikte – er det et dieseldrevet varmeanlegg ombord. En spesialitet er at bilen har fem godkjente sitteplasser, og takket være et spesielt skinnsystem kan disse varieres eller fjernes helt før avreise for å gi bedre romfølelse ombord når det er færre med på turen.

Strandopplevelse

På samme måte som i de tre campingvognene er interiøret dominert av lyse og luftige materialvalg som gir den gode strandopplevelsen. Detaljer som lamper opphengt i kjetting og oppspent tekstiler på veggene bidrar til det maritime. Interesserte er imidlertid nødt til å smøre seg med tålmodighet, for trolig blir det først lansert om et knapt år. Grunnprisen i Tyskland er anslått til knappe 40 000 euro. Om det senere blir flere varianter – som for eksempel en seks meter lang utgave med et fullverdig vask/toalettrom - er foreløpig ikke bestemt. Men det er neppe tvil om at mange bobil-brukere gjerne vil ha dette ombord!

Laten we je een fooi geven

Registreer u hier en ontvang een kennisgeving terwijl we nog spannender leesmateriaal publiceren.

Noorwegen Oost-West