Leesmateriaal voor mensen die houden van het kampeerleven

Door onze geweldige samenwerking met Norsk Bobil en Caravan Club kunnen we spannende artikelen publiceren die in hun ledenmagazine worden gepubliceerd. De artikelen van NBCC zullen pas enige tijd digitaal beschikbaar zijn nadat het ledenmagazine is verspreid. Het lidmaatschapsmagazine en een aantal andere voordelen die u gemakkelijk kunt beveiligen door te blijven lid van de grootste en oudste belangenorganisatie van Noorwegen voor u met een camper of caravan.

Paasgroeten van het Campingportaal
Tekst en foto's: Campingportalen / Fortunaweb AS

Paasgroeten van het Campingportaal

Også i år blir påsken annerledes enn den normalt bruker å være. Til forskjell fra i fjor har vi i år lov å reise på hytter og til campingplassene på visse vilkår. Alle med bobil og campingvogn skal følge de samme reglene som gjelder for hytter, vi kan ikke reise fra campingplass til campingplass, siden dette gir betydelig økt risiko for smittespredning.

Ikke stengte campingplasser

Campingplassene som normalt er åpne på denne tiden av året er i år ikke stengt slik det var i fjor, men det kan være strenge regler som gjelder i kommunene for hva som kan holdes åpent på plassene.

Hos noen campingplasser kan det for eksempel være begrenset tilgang til sanitæranlegg med toalett og dusj, andre har laget strenge retningslinjer for vasking. Noen plasser vil oppfordre til bruk av toalettmulighet i egen campingenhet.

Viktig regel som gjelder:

Reiser man til kommuner med mindre strenge tiltak, så bør man som hovedregel følge anbefalingene i hjemkommunen. Alt er tiltak for å begrense smitte.

Her på Campingportalen kan alle campingplassene oppdatere sin "Koronastatus" slik at det blir enklest mulig for norske turister å sette seg inn i de ulike reglene som gjelder rundt omkring på campingplassene. Mange legger også ut en status på egen hjemmeside, så følg med enten her på campingportalen eller på campingplassens egen hjemmeside.

Hvordan vi skal forholde oss i påsken

Her er noen av retningslinjene Helse-Norge har på sine sider etter pressekonferansen 23. mars:

De nye nasjonale tiltakene gjelder selvfølgelig også i påskeferien – uansett hvor den tilbringes.

Det aller viktigste er at vi denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg.
  • Vi fraråder altså ikke reiser til hytta – men reis bare med egen husstand.
  • Hvis du bor alene kan du reise sammen med én eller to faste venner eller én fast husstand.
  • Kommer du fra et område med høy smitte, bør du ikke overnatte på hotell eller tilsvarende overnattingssteder i påsken. Du bør heller ikke dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk.
  • Anbefalingen om å bare ha besøk av to personer og to meters avstand gjelder både hjemme og på hytta.
  • Hvis du bor på et sted der kommunen fraråder besøk hjemme – bør du heller ikke ha besøk der du tilbringer påsken.
  • Anbefalingen om å holde to meter avstand gjelder enten du tilbringer påsken i byen eller på fjellet.
  • Anbefalingen om å unngå steder der mange mennesker samles og bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand, gjelder både på fjellet og i byen.
 
Til slutt vil vi i Campingportalen ønske deg og dine en god påske. Ta vare på hverandre -itj fårrå nålless!

 

Laten we je een fooi geven

Registreer u hier en ontvang een kennisgeving terwijl we nog spannender leesmateriaal publiceren.

* Verplicht