Leesmateriaal voor mensen die houden van het kampeerleven

Door onze geweldige samenwerking met Norsk Bobil en Caravan Club kunnen we spannende artikelen publiceren die in hun ledenmagazine worden gepubliceerd. De artikelen van NBCC zullen pas enige tijd digitaal beschikbaar zijn nadat het ledenmagazine is verspreid. Het lidmaatschapsmagazine en een aantal andere voordelen die u gemakkelijk kunt beveiligen door te blijven lid van de grootste en oudste belangenorganisatie van Noorwegen voor u met een camper of caravan.

Av: Knut Randem, Bobilverden.no. Illustrasjoner: EHG.
Motorhome and Caravan magazine, No. 5 oktober

Corona Zomer 2020: 5 redenen waarom kamperen dit jaar de vakantiewinnaar werd

Bobil, campingvogn og campingplasser ble ferievinnere sommeren 2020. I hele Europa økte ferieformen med 20 prosent sammenlignet med året før. Undersøkelse viser hvorfor.

Det ble i sommer registrert 26,5 prosent flere nye fritidskjøretøy (bobil og campingvogn) i Europa enn i 2019. Erwin Hymer Group (EHG) fikk i juli og august gjennomført en spørreundersøkelse blant 3000 personer i Tyskland, Italia, Frankrike, Nederland og Skandinavia om deres reiseadferd i koronasommeren. Den gjenspeiler registreringstallene. Undersøkelsen ble gjennomført av Custom Research 42 GmbH og skal gi noen svar på hvorfor folk valgte camping som sin ferieform under pandemien. Det vil si den halvparten som dro på ferie. Undersøkelsen viser nemlig at halvparten av de spurte i Europa ikke reiste på ferie i sommer. Det er en økning på 70 prosent fra året før.

Camping nytt for halvparten

13 prosent av de som reiste på ferie valgte camping. Pakketurer og cruise var de største taperne med en nedgang på hhv 69 og 42 prosent. Hvorfor camping? Sommerferie på balkonger og terrasser var altså den vanligste ferieformen i sommer. Blant de som reiste i bobil eller campingvogn var ferieformen ny for halvparten av dem. 18 prosent av de som dro på sommerferie i bobil eller campingvogn denne sommeren var på pakketur i 2019 og 16 prosent var på hotell, pensjonat eller i leid leilighet i fjor.

Hovedårsaker

Det var fem hovedårsaker til at folk ikke valgte ferieform som vanlig i år. 80 prosent ønsket ikke å reise med fly på grunn av smittefaren. 75 prosent var bekymret for at de ikke kunne reise hjem når de hadde planlagt. Andre viktige faktorer da ferieform skulle velges var frykten for å bli satt i karantene, smitteverntiltak og smittefaren.

Campingferie igjen

Den viktigste grunnen til å velge bobil eller campingvogn var å kunne reise til forskjellige steder (52 prosent), uavhengighet det gir (51 prosent) og nærheten til naturen (47 prosent). Andre valgte camping fordi det ga muligheten til å prøve noe nytt (40 prosent), lav infeksjonsrisiko (30 prosent) og like mange mener denne ferieformen er en fin måte å stresse ned fra hverdagen på. Blant alle de spurte svarte hele 43 prosent at de kan tenke seg å reise på campingferie i løpet av de neste tre årene.

Reisemålene påvirkes

Også reisemålene påvirkes av pandemien. Trenden var ganske enkel at flere holdt seg nærmere hjemmet enn de ellers ville gjort. Undersøkelsen EHG har fått utført tar ikke for seg tall spesifikt for Norge, men tall Statistisk sentralbyrå (SSB) offentliggjør i dag viser at norske overnattinger på campingplasser økte med 40 prosent i juli. SSB skriver at de norske gjestene erstattet de manglende utenlandske gjestene. Antallet overnattinger på campingplasser økte mest i Viken og Nordland mens nedgangen var størst i Vestland. Etter 15. juli ble det mulig for utenlandske campinggjester å komme til Norge. Det var da først og fremst dansker, tyskere og finner som kom til Norge i sommer.

Laten we je een fooi geven

Registreer u hier en ontvang een kennisgeving terwijl we nog spannender leesmateriaal publiceren.

* Verplicht